LeoLemmetty

Hey Puhis! Nyt ois termi hakusessa

Noniin, minäkin voisin pikkuhiljaa alkaa harjoitella tätä bloggaamisen mielekästä toimintaa täällä Puheenvuoron puolella. Pistetään nää muutamat ekat blogit vielä kirjoitusharjoittelun piikkiin ja pidetään oma tekstimäärä lyhyenä. 

Joten. 

Vanhassa kunnon Raamattu-kirjassa oli semmoisia hahmoja kuin fariseukset. Monelle varmaan tuttu termi tuosta henkisyyden oppaasta ja googlaamalla löytyy aina tietoa. Tai ainakin tiedon takaa jopa totuutta silloin, kun osaa lukea kriittisesti ja empaattisesti samaan aikaan. 

Nyt kun tässä maailmassa on alkanut vahvasti näkyä tuo sanojen ja merkitysten tietoinen väärinymmärtäminen, niin kysympähä vaan, että:

Koska termiä fariseus ei enää voi käyttää, sen takia että sen käyttäjä tullaan leimaamaan joko syystä tai ilman syytä heti antisemiittisen ajattelutavan omaavaksi, niin mikä olisi sille sopivampi termi nykyisin?

Oisko se iha “nykyseus?”

-

P.S. Tämä Ylläpidon edustaja lähtee lomille, mutta vastaa varmaan kommentteihin, jos niitä ropisee. Semmoisia terkkuja jätän teille kaikille, että muistakaa välillä kurkata nuo keskusteluohjesäännöt ja helpotatte meidän ylläpidon hommaa, kun jaksatte ilmoitella sitä asiatonta sisältöä. Haluaisin tässä kohtaa kiittää myös henkilöitä, jotka jaksavat antaa palautetta ja kehitysideoita palvelustamme. Kaikki ne kyllä luetaan ja yritetään keretä vastaamaan, mutta ymmärtäkää, että isommat laivat vaihtavat hieman hitaammin vain kurssia. 

Still waters run deep ja hyvää kesää kaikille!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän LeoLemmetty kuva
Leo Lemmetty

Ainiin. Mitäs fiilaisitte ideaa, että posauttaisin silloin tällöin blogeina tämmösiä Hey Puhis-kyssäreitä?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

On ihan hyvä ajatus hiukan keventää keskustelua välillä, ainakin näin kesällä. On tosi raskasta seurata keskustelua kun se on vain sotea, putinia, sipilää, krimiä, trollia yms.

Käyttäjän LeoLemmetty kuva
Leo Lemmetty

Hey Leo! Aivan samaa mieltä. Taidan tässä lomilla löysäilyn vähän miettiä ja katsoa, keksisinkö tänne teille hieman selkeämmillä alustuksilla luotuja tommoisia kyssäreitä tuoreemmista aiheista keskusteluun.

p.s. Vaikka minä lomalle lompsinkin, niin muistakaa lukijat herätellä ylläpitoa, jotta tuurauspuolella ois helpompaa.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Haastavaa lanseerata jotain uutta terminimitystä, kun vanhaan termiin on tiivistynyt niin lain kirjaimen noudattaminen, kuin sen hengen ohittaminen ja paremmintietäminen ja paremmineläminen. Besserwisserikin jää vähän vajaaksi.

Moraalisäteilijä? (Ehkä tri Halla-aholta).

Faris, farikset? (Johdos, josta ei voine enää suvaitsevaisetkaan suivaantua?)

Äärisuvakki? (Jossain näkyi uutisointia tutkimuksesta, jonka mukaan suvaitsevaiset ovat suvaitsemattomimpia).

Äväkki. (Johdos edellisestä, ei voi edes FBI jäljittää.)

Asianajaja? (Lain oikealla puolella kuten fariseuskin!)

Paremmineläjä?

Käyttäjän LeoLemmetty kuva
Leo Lemmetty

Ynnäilin mietteitäsi päässäni ja olisko vastaus kysymykseeni ollutkin vaan se, että olin unohtanut, että sana "tekopyhä" on jo keksitty?

Mutta "Paremmineläjä" ei kuulostanut yhtään pahalta kun sitä kokeili sanoa ääneen ja kun sen oikealla äänenpainolla sanoo, niin kyllä jokainen tietänee, mistä on kyse.

Toimituksen poiminnat